دسته‌بندی نشده

دلایل کاهش شتاب خودرو

کاهش شتاب خودرو

کاهش شتاب خودرو به موتور خودرو آسیب می رساند. شتاب خودرو به مدت زمانی گفته می شود تا سرعت آن از ۰ به ۱۰۰ کیلومتر در ساعت برسد.

برخی از دلایل کاهش شتاب خودرو

اما چه دلایلی باعث کاهش شتاب خودرو می شود؟ این مقاله درباره این دلایل بحث می کند.

کاهش شتاب خودرو

 

تراکم کم سوخت و هوا

برای اینکه موتور اتومبیل به درستی کار کند و قدرت کافی داشته باشد باید تراکم سوخت و هوا در سیلندرها در حین فرآیند احتراق مناسب باشد. درصورتیکه میزان تراکم ترکیب سوخت و هوا کم باشد، قدرت موتور کاهش می یابد که در نتیجه، موتور به درستی کار نمی کند و شتاب اتومبیل کافی نخواهد بود. بنابراین، درصورتیکه شتاب خودرو کم شده باشد، باید میزان تراکم سوخت و هوا در سیلندرها بررسی شود.

مسدود شدن فیلتر سوخت

فیلتر سوخت بین انژکتور سوخت و پمپ بنزین قرار می گیرد و از ورود هرگونه ناخالصی به بنزین جلوگیری می کند. در صورت خرابی یا کثیف بودن فیلتر سوخت، آلاینده ها به موتور وارد می شوند و باعث کاهش شتاب اتومبیل می شوند که با تعویض فیلتر سوخت مشکل برطرف می شود.

مسدود شدن فیلتر هوا

ترکیب هوا و بنزین در محفظه احتراق داخلی موتور، به خودرو شتاب می دهد. هوا قبل از ورود به داخل این محفظه از فیلتر هوا عبور می کند، در این مرحله ممکن است آلاینده هایی وارد محفظه شوند. با خرابی فیلتر هوا، هوای کمتری وارد محفظه احتراق داخلی  می شود و شتاب خودرو کم می شود که با تعویض فیلتر هوا مشکل رفع می شود.

خرابی سیستم اگزوز

با خرابی اگزوز یا هر یک از دو فیلتر آن ( صدا خفه کن و مبدل کاتالیست ) عملکرد موتور اتومبیل با اختلال و کاهش شتاب همراه است که بررسی آن توسط مکانیک یا کارشناس خودرو انجام می شود.

مشکل در سنسور موقعیت میل بادامک

سنسور یا حسگر موقعیت میل بادامک، اطلاعات سرعت میل بادامک را به واحد کامپیوتر خودرو یا ECU ارسال می کند و بر اساس این اطلاعات، ECU مدت زمان تزریق سوخت و احتراق را تنظیم می کند. در صورت خرابی سنسور یا حسگر موقعیت میل بادامک و ارسال اطلاعات اشتباه، عملکرد موتور باعث اختلال می شود و شتاب خودرو کاهش می یابد.

مشکل در سنسور مف

سنسور یا حسگر مف ( MAF ) میزان هوای وارد شده به موتور را اندازه گیری و به واحد کامپیوتر خودرو ارسال می کند تا از این اطلاعات برای محاسبه باری که روی موتور قرار می گیرد، استفاده شود. خرابی سنسور مف موجب کاهش شتاب اتومبیل می شود.

مشکل در سنسور اکسیژن

سنسور یا حسگر اکسیژن، مقدار گاز‌های خروجی از موتور را اندازه  گیری می کند و واحد کامپیوتر خودرو با کمک این اطلاعات، زمان مناسب خروج هوای موجود در سوخت موتور را تعیین می کند. نقص در سنسور اکسیژن نیز از دلایل  کاهش شتاب خودرو محسوب می شود.

خرابی انژکتور سوخت

انژکتور‌های سوخت از اجزای مهم موتور خودرو و سیستم سوخت رسانی هستند و وظیفه اصلی آنها انتقال سوخت به موتور است. انژکتور‌ها در زمان های مشخص، سوخت را وارد موتور‌ می کنند و  کنترل این زمان بر عهده موتور انژکتور‌ سوخت است. خرابی و نقص عملکرد هر یک از انژکتور‌های سوخت با کاهش شتاب اتومبیل همراه است.

خراب یا ضعیف بودن پمپ بنزین

وظیفه پمپ بنزین، دریافت سوخت از مخزن سوخت و انتقال آن به موتور خودرو است و به علاوه، فشار مناسب انتقال سوخت به موتور را تنظیم می کند. درصورت خرابی یا ضعیف بودن پمپ بنزین، شتاب خودرو کم می شود.

خرابی شمع ها

خرابی شمع ها از دلایل دیگر کاهش شتاب خودرو است شمع ها از قطعات مهم سیستم احتراق موتور خودرو محسوب می شوند. شمع ها باعث جرقه الکتریکی مخلوط هوا و سوخت در محفظه احتراق هستند و خرابی آنها منجر به کاهش شتاب خودرو می شود.

خرابی کویل

کویل از اجزای سیستم برق خودرو است و وظیفه این قطعه، افزایش ولتاژ ۱۲ ولتیباتری اتومبیل به ولتاژی بالاتر برای تولید جرقه الکتریکی و اشتعال مخلوط هوا و سوخت موتور است. در صورت خراب شدن کویل، شتاب خودرو تا حد زیادی کاهش می یابد.

امتیاز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *