دسته‌بندی نشده

شمع خودرو و نشانه های خرابی آن

محتوای این مقاله درباره شمع خودرو و نشانه های خرابی آن است. شمع خودرو با وجود این که قطعه‌ ای کوچک به نظر می‌ رسد، اما از جمله مهم‌ ترین قطعات اتومبیل محسوب می شود.

شمع، قطعه ای درون سیلندر خودرو است و وظیفه جرقه زنی دارد. ولتاژ از یک سمت وارد شمع می شود و شمع آن را به جرقه تبدیل می کند تا مخلوط بنزین و هوا منفجر و از این طریق، انرژی مورد نیاز موتور اتومبیل نیز فراهم شود.

در صورتی که شمع خودرو خراب باشد در عملکرد موتور نیز تاثیر منفی خواهد گذاشت که در اصطلاح، موتور در این وضعیت، خام سوزی دارد که منجر به کاهش عمر کاتالیست خودرو خواهد شد.

علائم خرابی شمع خودرو

به طور کلی، نشانه های خرابی شمع در این موارد خلاصه می شود :

  • مشکل در روشن شدن اتومبیل ( استارت خوردن )
  • مشکل در شتاب گیری
  • لرزش اتومبیل
  • روشن شدن چراغ چک خودرو
  • سیاه شدن شمع

بنابراین، در صورتی که هر یک از موارد ذکر شده اتفاق بیفتد، شمع خودرو خراب شده است و نیاز به تعویض دارد.

سیاه شدن شمع

یکی از نشانه های خرابی شمع خودرو، ظاهر آن است که برای بررسی باید دست به آچار باشید و آن را باز و بررسی کنید که در صورت سیاه شدن، نشان از خرابی این قطعه است.

مشکل در روشن شدن خودرو

از موارد دیگر که می‌توان جزء نشانه‌ های خرابی شمع خودرو در نظر گرفت، مشکل در روشن شدن اتومبیل ( استارت خوردن ) است که ممکن است به ویژه، در روزهای سرد رخ دهد. هر چند که این مشکل می ‌تواند عوامل گوناگونی داشته باشد، اما یکی از اصلی ترین علائم خرابی شمع خودرو محسوب می شود.

افزایش مصرف سوخت

از دیگر نشانه های خرابی شمع خودرو می توان به افزایش مصرف سوخت اشاره کرد که به راحتی قابل تشخیص می باشد. خرابی شمع‌ها موجب کاهش بازدهی سوخت خودرو شده و این اتفاق معمولا بر اثر نزدیک و یا دور شدن بیش از حد الکترودهای موجود در شمع رخ میدهد. در نتیجه زمانی که احساس کردید مصرف سوخت خودروی شما بیش از حد معمول می باشد، از سلامت شمع‌های آن اطمینان حاصل کنید.

زمان تعویض شمع خودرو

به طور کلی، توصیه می شود شمع‌ ها را بین ۴۰ الی ۵۰ هزار کیلومتر کارکرد تعویض کنید. این قطعه نیاز به رسیدگی به طور دوره‌ ای و تعویض در زمان تعیین شده دارد.

عوارض خرابی شمع خودرو کدام اند؟

در صورت خرابی شمع خودرو زودتر برای تعمیر و یا تعویض آن اقدام کرده در غیر اینصورت ممکن است با خسارت های بیشتری مواجه شوید. برخی از عوارض خرابی شمع خودرو عبارتند از:

  • کاهش راندمان خودرو
  • افزایش مصرف سوخت
  • آسیب به سایر اجزای موتور
امتیاز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *